Thursday, July 1, 2010

blog ini

salam wbth..
hai org2 kg,.,ari ni aku ade mood nak menaep,aku kini sedang berusaha untuk merapatkan diri dengan blog aku ni,aku heran kenapela aku rajin sngat nak mengadap blog ni..kalau aku tnye membe2 aku psal blog ke,jwpanye mesti la seperti berikut.

calon pe1
aku : .'ko ade blog x?'..
jwpan yang dterima..
penjwb: 'mestila xde,hee,mls la aku nak ade blog2 ni,,merumitkan'..

calon ke 2
aku : 'mu ade blog dop?'(ayat trganu ye,memandangkan aku ni org tganu kang )
penjwb: 'xdop ah,,xtahu nok tulis menda dalam blog '(haih..)

ade lagi la aku tnye 2,3 org ade blog ke x..tp jwpannye mesti xde,,tu jwpan membe2 bek aku la,member2 aku ni pelik2 sket,,kpale masuk air,semua gle2,tu yang rasenye mereka tidak berminat dengan blog kot..tp mereka la yng bole dipanggil sahabat...susah senang bersame,,sob3..Nak taw x knape aku nak tahu blog dyeorg,,sbb aku nak tahu rahsia mereka dan kenal hati budi mereka2 ni,,kadang2 manusia ni luaran lain,dalaman pule len,..dalam blog bukan men cerita pasal org tu la,kutuk org tu la..,tp luaran hipokrit.haha...hal2 begini la ye yang aku mahu tu yang aku mahu tahu,,kot2 la aku ade buat menda2 atau pekara2 yang org xsukai kan...=P.,Tulisan dalam blog ni juge kadang2 bole lambangkan peribadi seseorg,,(betul ke?)...betoi la kan?hee..Blog ni juge bole meredekan hati yang sedeyh,,mcm blog fatin nadia...rase lega atau tersedar dari lamunan dunia kalo lepas bace blog dy,,tq fatin atas post2 fatin yang segar megar dan penuh dengan maksud tu..=)..,,oke,pendapat aku plak pasal blog ni,aku buat blog ni sbb aku xde keje..orang ade blog,aku sibuk nak ade blog jugak..haih,,manusia2,,xley tengok org ade lebey sket.ish3..haha..tp bile da ade blog,aku la pulak malu nak bagi org link blog aku ni,.konon2 malu nak kasi org tahu ape yang aku tulis,,almaklumla bahasa komunikasi aku pelik,,kadang2 aku pon xpaham ape yang aku nak gtaw..;-)..tp aku da setkan otak aku,,aku nak letak gambar2 je dlam blog ni.,Gambar adalah sejenis benda yang paling aku suke tengok ,kagum gle dengan gambar2 yg org len ambik dan edit..lawa gle siot..jeles3..photography tu hobby aku,,(jadi korang,bg la commnt korang pasal gambar2 aku taw,,aku pon nak maju jugak mcm korang,,hee)..Aku rambang mate kot kalo tngok camera2 yang gle mahal tu..sampai puloh2 ribu,kalau aku ade duit bnyak2,memmg aku da upgrade da dslr aku tu,.tp mak aku cakap pakai je yang mane ade dlu..,tp orang cakap,camera mahal tahap berpuloh2 ribu riban pon tp kalo xde jiwa dalam gambar tu xde gunenye jugak kan..,maka,aku berfikiran positif, gambar gune camera hp pon cantik kalo pakai jiwa yang ikhlas.hee.=)

oke,,cukop aku merapu..nak letak gambar2 plak..kalo aku rase rindu,,bole bukak blog saja untk lepaskan rindu kepada mereka2 ni..hee

ni la anak sdare aku ye orang2 kg,,hee.Che wan Muhammad Hafizuddin Ramadhan dan Che wan Muhammad Hakimi Ramadhan...buat mse coti sem ni,,aku jd baby sister,,ari2 gado ngan abg dean ni,,,mulut dy,,fuh,,kalah mulut mak2 sdare dy ni....bnyak cakap gle kott..
abg dean lagi dengan muke baru bangun tdo.
ni muke abg dean sedang merenung masa depan..trade mark abg dean skrg ialah 'Dean bole lakukan!!'...ish3..ni semua pengaruh ultraman..sian aku kadaang2 kene jadi raksasa..
ni adik hakimi,,dy xberape sihat,,ade masalah dengan paru2..korang doakan dy sembuh cepat2 ye,,,
abg dean yang kebosanan menunggu.
oke.ini gambar aku.aku suke gambar ni,korang xsuke,,xade msalah..hee..=P

nota kaki : harapkan aku makin pandai menulis..lalala~coti makin mencemburui aku,,tidakkk!!

3 comments:

syibiehoney said...

teruskan menulis pidah..=) tulis la dr hati..

fyda a.k.a akmal said...

syibie..heee,,oke,,akan ditulis.=),,
jdi bahasa paham2 sndiri la..mesti hancus..;-)

nadia rusli said...

wooo..woo..hoho..pdah,highlight name ftn?malu seyh..^_^haha...pdah pun,teruskan menulis dr hati..sampaikan apa yg boleh beri inspirasi pada yg lain..inshaAllah,dapat pahala skali secara x lsg...^_~