Thursday, December 16, 2010

saya tidak mengetahui

assalamualaikum..

nothing 2 say,haa tu sbenarnye aku nak cakap kot,
tidak ape2 untuk ditulis sbb semuanya tertutp kemas,
dibalut,dikunci rapat dalam jiwa..;)
tu sebenarnya ayat cover je kott,,padahal jiwa memberontak bagai
nak rak,abaikankan kalau anda2 baca ini tapi tidak memahami,
ape aku nak diupdate?

1st :
pekara: aku xdapat dean list sem ni..agak sedeyh kot, ,tapppiii,,pujuk hatii xde rezeki la tu kan..kann?
reason yang berkemungkinan: sbb aku malas dan tergelincir dari landasan.agak saket disitu.
penyelesaian : New mission and vision.(doakan mission dan vision ini terlancar dan berjalan dengan hebat!)

2nd :
malam ni aku terasa macam mahu menulis,
adakah tangan aku terasa gatal untuk menaip?
atau jiwa tidak tenteram?
atau aku terasa kosong?
atau ape?diri sendiri tidak pasti!

3rd :
pujuk diri sendiri,ape yang berlaku ade hikmahnye,
tidak semestinye kita rase bagus adalah bagus untuk kita,dan ape yang kita terasa kita bagus,tapi kita adalah tidak bagus,
dan
hidup tak selalunye indah,orang cakap mesti ada turun naik dalam hidup,agak menipu kalau kita
sentiasa rasa bahagia dan gembira,
kita semua pasti merasai pahit manis dan segala perasa,perencah,asam,garam dalam meniti kehidupan kita ni,
yang perting kita harus terima dengan hati yang tenang dan terbuka, insyaallah ada hikmah disebalik .
dan ape yang berlaku ade sebab tersendiri.

4th:
Allah tak menguji seseorang kalau orang itu tidak mampu menghadapinye,
jeles sedikit dan kagum banyak dengan seseorang yang langsung tak pandai nak menyusahkan orang len termasuklah mak dy sendiri,walaupun itu adalah tanggujwb mak dy,
dy amatttlaaa tabahh,,dan yes,,i want to be sebijik macam awak,, ;-)



ini adalah wafiy sidq bin Nasrul hadi, kanak-kanak yang suci tanpa sebarang dosa,
rindu arwah anak sedara aku,che wan muhammad al-hakimi ramadhan B. che wan lokman.
 last gambar senyum dr arwah adik hakimi.
T_T

4 comments:

nadia rusli said...

all the best fidah!

fyda a.k.a akmal said...

fatin....:tqqq..;)

.....sashah...... said...

pida...all da best!!jgn sedih2 k..
kte knal pida dr dlu..genius orgnya!!
=)..=)

fyda a.k.a akmal said...

saraa,,xde laaa geniusss kott..saraaa lagi geniuss,,:))

all d best untuk saraa jugak..